Rendszerüzenet

Dorottya Hotel Budapest

A főváros V. kerületében, a Vörösmarty tér és a Vigadó közvetlen szomszédságában egy régi épülettömb születik újjá a Market Építő Zrt. fővállalkozásában.

A projekt keretében egy ötcsillagos hotel épül több mint 200 szobával, a komplexumban pedig helyet kapnak továbbá társasházi lakások, éttermek és további szolgáltató egységek is.

A munkaterületen 2019 júliusában kezdődtek meg a munkálatok, az átadás 2022 végén várható. A bontási munkálatok közel egy évet, a földmunkák közel fél évet, a mélyépítés közel egy évet, a szerkezetépítés egy évet foglal magába, az egyes munkafolyamatok párhuzamosan zajlanak.

A szerkezetépítés során 14 ezer köbméternyi új vasbetonszerkezet épül, melynek során kihívást jelent az új részeket a megmaradó épületszerkezetekkel összedolgozni.

A projekt keretében több mint 18 ezer köbméternyi földet szállítanak el a helyszínről és több mint 11 ezer köbméternyi bontást végeznek a három épület esetében. A megvalósítás során mintegy 53 tonna homlokzat-megtámasztó acélszerkezet kerül kiépítésre a területen.

A projekt keretében három különböző korszak épülete fonódik össze egy tömbbé: a Mahart-ház, a Münnich-ház és a Weber ház. A műemléki részek megőrzése mellett az épületkomplexumot egységes kortárs belső homlokzattal és egy hatalmas, több mint 1200 négyzetméteres, üveggel fedett multifunkcionális belső átriummal alakítják ki.

Cégcsoport